GASTRONOMIA

Znak rozpoznawczy dobrej restauracji to wyśmienite jedzenie.
Ale za tym wszystkim stoi wykwalifikowany Szef Kuchni Łukasz Fulara, ale ile znaczyłby wyśmienity Szef Kuchni i odpowiednio dobrane produkty gdyby nie pomoc całego zespołu.
Sukces naszej restauracji zależy w dużej mierze od Szefa Kuchni i jego zaangażowania.
Zapraszamy w Kulinarną podróż po kuchniach świata.

DSC 8303

Łukasz Fulara

Szef Kuchni

przedstawiciel młodego pokolenia szefów kuchni. Bogate doświadczenie nabył w renomowanych restauracjach i hotelach. Laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych: "Kulinarny Puchar Polski", "Sielawa Blues", "Primerba Cup", "Monin Cup", "I Art de la cusine Martell" czy "Arte Culinaria Italiana", obecnie juror konkursów. Członek fundacji Klub Szefów Kuchni.

Pasjonuje się kuchnią włoską pełną ziół, tradycyjną polską, jaki i wykwintną francuską. Fascynuje się kulturą i kulinarią Japonii. Uwielbia połączenia najciekawszych dóbr narodowych, regionalnych i sezonowych w jedno ciekawe danie, gdzie tworzy się idealna harmonia aromatów i smaków.
Nabyte doświadczeniem poczucie smaku, proporcji i estetyki w serwowaniu dań pozwalają na kreowanie dań autorskich, które z powodzeniem cieszą zarówno oko, jak i podniebienie gości.

Restauracja

Otwarta codziennie od godziny 12.00 – 20.00

W przytulnej i kameralnej restauracji a'la carte, swoje autorskie menu serwuje nasz Szef Kuchni. Menu to tradycyjna kuchnia polska, która łączy się z kuchnią różnych zakątków świata.

Szef Kuchni serwuje swoje autorskie dania, a jego doświadczenie, miła atmosfera, oraz ciepłe wnętrze restauracji tworzą idealny nastrój na romantyczne kolacje jak i spotkania biznesowe.

Barania Chata

Zapraszamy od czerwca do sierpnia.

Doskonałe miejsce na zorganizowanie festynu, spotkań firmowych jak i rodzinnych.

Zbudowana z drewnianych bali o powierzchni 300 m2 przypominając staropolską gospodę, mogąca pomieścić 180 osób, z barem i kuchnią serwującą same rarytasy rodzimej kuchni. Przed chatą miejsce na zorganizowanie ogniska z pieczonym dzikiem, prosiakiem. Doskonałe miejsce na zorganizowanie festynu, spotkań firmowych jak i rodzinnych.

Zapraszamy od czerwca do sierpnia w godzinach od 11.00
do 22.00.

Bufet NIedzielny

Zapraszamy w każdą niedzielę od 13.00 do 16.00

55 zł za os. dorosłą
35 zł za dziecko 5 – 12 lat
67 zł za os. dorosłą z sokami i wodą niegazowaną
72 zł za os. dorosłą z kawą, herbatą, sokami i wodą niegazowaną
95 zł za os. dorosłą z winem białym, czerwonym, piwem, kawą, herbatą, sokami i wodą niegazowaną (dzieci do lat 5 bezpłatnie).
Rezerwacje niepotwierdzone mogą ulec anulacji.
Rezerwacja bufetu: recepcja@hotelvenus.pl lub tel. +48 58 682 77 32

W niedzielne popołudnia zapraszamy Państwa na ekskluzywny bufet niedzielny. Co tydzień nowe menu bufetowe, które zaskoczy swoją kompozycją kulinarną przygotowaną przez naszego Szefa Kuchni.

Informujemy również, że:
nie ma możliwości wniesienia na teren Restauracji żadnych artykułów spożywczych ( tortów, ciast, napoi itp.). W celu potwierdzenia rezerwacji wymagana jest wpłata zadatku w kwocie min. 40% wartości zamówienia.

Cukiernia

Jeśli raz spróbujesz smak zostanie na długo

Zapraszamy do degustacji wyrobów naszej cukierni. Torty, ciasta, tarty desery to nieliczne wyrafinowane wyroby jakie proponuje cukiernia hotelowa.

Nasze produkty słyną z wyrafinowania, ekstrawagancji. Smak naszych wyrobów zapamiętasz na zawsze. Z każdym kęsem rozpoznajesz wyrafinowane dodatki z każdym kęsem chcesz więcej i więcej.

Kawiarnia

Niewielka kameralna kawiarnia na piętrze wspaniale oddająca cisze, w jakiej położony jest Hotel prowokuje do skosztowania wyśmienitych deserów z naszej hotelowej cukierni. Jest odpowiednia do kameralnych spotkań biznesowych jak i romantycznych zwierzeń.